Feiten over Millennials

van de millennial werknemers heeft burn-out klachten (CBS)
0 %
van de organisaties zal in 2025 bestaan uit millennials (Man Power)
0 %

Plezier op werk is één van de kernwaarden voor werkende millennials (Randstad)

Is investeren in millennials het waard?

Op dit moment kampt 1 op de 7 millennial medewerkers met burn-out klachten, een aantal dat met de dag toeneemt. Daarnaast laten de cijfers ons inzien dat bedrijven in minder dan een decennia grotendeels bestaan uit millennial medewerkers.

Om ziekteverlof en de bijbehorende kosten te voorkomen, hebben de millennials de juiste begeleiding nodig. Opgegroeid met internet, welvaart en prestatiedruk heeft deze doelgroep andere waarden dan de vorige generaties, waardoor retentie afneemt. Hoe moet een millennial gemanaged worden om deze te motiveren en te behouden?

Het binden, boeien en behouden

Als performance psycholoog heb ik, Daan Klever, veel mensen begeleid met hun uitdagingen in zowel werk- als privésferen. Nu het werkleven zich niet meer beperkt tot het kantoor worstelen millennials met een juiste balans vinden.

Tegelijkertijd zoeken zij naar zingeving, persoonlijke ontwikkeling, plezier en onderling begrip. Kernwaarden waar meeste bedrijven niet op zijn georganiseerd. Wat moet een organisatie doen om deze generatie aan zich te binden, boeien en behouden? 

De Millennial Journeys programma’s bieden de juiste begeleiding opdat jouw organisatie profiteert van de daadkracht en positieve impact van de intrinsiek gedreven professional.

 

hoorneboeg kruispunt

De reis naar toekomstgericht leiderschap

Anderzijds begeven we ons in een transitie van Millennials op de werkvloer. De millennial generatie staat op het punt om van onschatbare waarde te worden binnen leiderschap in de komende decennia. Zij zullen koers bepalen voor de toekomst. Daarom is het nu tijd om te investeren in de leiders van vandaag en morgen.  

Met Millennial Journeys streef ik ernaar om de werkende generaties en hun organisaties pragmatische, doelgerichte handvatten te bieden waardoor organisaties bestaanrecht behouden en toewerken naar een duurzame toekomst.

De programma’s

Iedere organisatie heeft zijn eigen verhaal en daarmee een eigen journey. Alle programma’s zijn daarom op maat gemaakt om aansluiting te vinden op ieders wens en ontwikkelbehoefte. 

Dit kan in verscheidene vormen: individuele coaching, teamcoaching, workshops, trainingen, consultancy, spreken, shows & events. 

En binnen verschillende thema’s: (Persoonlijk leiderschapsontwikkeling & Effectiviteit – Strategie & Visie ontwikkeling – Effectief communiceren & Samenwerken – Cultuur, Talent & Teamontwikkeling – Millennials/GenZ & Generatie Leiderschap – Next Generation Leadership – Stress & Burn-out preventie – Duurzame inzetbaarheid – Mindset & Vitaliteit – Positieve Psychologie – Purpose, Power & Pleasure. 

Voor elk (online of offline) programma staat realistisch zelfinzicht, eigen verantwoordelijkheid en plezier in het leren centraal. Gezamenlijk bepalen we wat de doelstelling is en waar de uitdagingen liggen. Op basis hiervan ontwerp ik een programma en begeleid ik jullie naar het gestelde doel. De trainingen kunnen incompany of op een inspirerende locatie plaatsvinden.Kijk hieronder voor een aantal voorbeelden van interventies.

Heb je een vraag? Stel ze via deze pagina.

Millennial Journey_10

Persoonlijke coachingstrajecten

Met de veiligheid van één op één coaching trajecten kunnen specifieke behoeftes en doelen van individuen worden bevredigd. Deze trajecten worden in samenspraak gevormd waarbij wordt gekeken naar de behoefte van de coachee. Hierbij kan de coachee zelf bepalen waar hij of zij gecoacht wilt worden. Op kantoor, een café of een wandeling door het park, waar hij of zij zich goed bij voelt.  

Meer weten, neem dan hier contact met me op! 

hoorneboeg

Personal Empowerment Programs

Tijdens deze persoonlijk leiderschapsprogramma’s leren medewerkers in groepsvorm hoe zij hun persoonlijke en professionele leven willen vormgeven en daarbij de juiste stappen zetten. Door deze ontwikkeling samen te doen, worden zij gemotiveerd om elkaar te helpen en een sterk netwerk op te bouwen voor toekomstige samenwerkingen. In dit traject komen onder andere het ontdekken van talenten en waarden, het opstellen van doelen en het opbouwen van juiste skills en mindset aan bod.  

Meer weten, neem dan hier contact met me op! 

Millennial Journey_20

Vitaliteit, Skills & Mindset workshops & trainingen

In samenwerking met 3310 – School for Millennials is er in maart 2018 een succesvolle, interactieve workshop (zie hier het artikel in het NRC) in het theater opgezet. Deze workshop is nu omgevormd voor Young Professionals om hen te leren vroegtijdig een burn-out bij zichzelf te detecteren en hier preventief mee om te gaan.

Vanuit hier zijn er verscheidene (online) programma’s op het gebied van burn-out preventie, vitaliteit en mindset ontwikkeld die medewerkers helpt om zelfregie, focus en balans te behouden.  

Meer weten, neem dan hier contact met me op! 

Next Generation Leadership Program

De millennial generatie staat op het punt om van onschatbare waarde te worden binnen leiderschap in de komende decennia. Zij zullen de koers bepalen voor de toekomst. Daarom is het nu tijd om te investeren in de leiders van vandaag en morgen. 

Als prestatiepsycholoog en millennial expert begrijp ik wat deze generatie motiveert en welke kwaliteiten en vaardigheden zij nodig hebben om positieve impact te maken en toe te werken naar een zingevingseconomie. En dat in samenwerking met andere generaties.

Het Next Generation Leadership programma biedt ondernemers en bedrijven de mogelijkheid om samen met andere gelijkgestemden deel uit te maken van een inspirerend en zingevend collectief. Het programma is ontworpen om leiders te transformeren en te versterken. Onze aanpak is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde Inner Development Goals (IDG’s) en de beste kennis en theorie op het gebied van transformationeel leiderschap. Het is de grootst mogelijke versneller om als individu, team en organisatie bij te dragen aan een gelukkige, duurzame en welvarende wereld.

Meer weten, neem dan hier contact met me op! 

IMG_3984

Retraites, Trails & Expedities

Tijdens deze op maat gemaakte reizen in de natuur kom je letterlijk en figuurlijk met elkaar in beweging. Op basis van de ontwikkelbehoefte  werken we van wens naar werkelijkheid.  

Interesse? Neem dan hier contact met me op! 

Millennial Journeys_30

Leiderschap & Generatieleer

Vanuit het perspectief van generatieleer geef ik workshops in hoe je leiderschap creëert en cultuur bouwt rondom de millennial en andere generaties. Hierbij zal dieper ingegaan worden op drijfveren en behoeftes en hoe je generaties in hun kracht zet om gezamenlijk tot een effectieve samenwerking en goede resultaten te komen. 

Meer weten, neem dan hier contact met me op! 

Team & Cultuurontwikkeling

Wil je als organisatie zo effectief mogelijk presteren? Hoe haal je het beste uit je mensen en teams, zodat jij je klanten en medewerkers kan binden, boeien en behouden? Ik begeleid/faciliteer leidinggevende, teams en organisaties op basis van hun ontwikkelbehoeftes. De trainingen kunnen incompany of op een inspirerende locatie plaatsvinden. 

Neem hier contact met me op.

Millennial Journey_24

Hosten & Modereren

Om de dialoog open te breken kom ik graag langs om te spreken over millennials binnen jouw organisatie. Hieronder vallen lezingen, korte workshops of een dagvoorzittersschap. 

Potje sparren of afspraak maken? Neem hier contact met me op.

Millennial Journey_14

Andere wens?

Zit wat je zoekt er niet tussen? Ik kijk graag samen met jou naar een juiste invulling van jouw workshop of training.

Neem hier vrijblijvend contact met me op.

Scroll to Top