Feiten over Millennials

0 %
van de millennial werknemers heeft burn-out klachten (CBS)
0 %
van de organisaties zal in 2025 bestaan uit millennials (Man Power)

Plezier op werk is één van de kernwaarden voor werkende millennials (Randstad)

Is investeren in millennials het waard?

Op dit moment kampt 1 op de 7 millennial medewerkers met burn-out klachten, een aantal dat met de dag toeneemt. Daarnaast laten de cijfers ons inzien dat bedrijven in minder dan een decennia grotendeels bestaan uit millennial medewerkers.

Om ziekteverlof en de bijbehorende kosten te voorkomen, hebben de millennials de juiste begeleiding nodig. Opgegroeid met internet, welvaart en prestatiedruk heeft deze doelgroep andere waarden dan de vorige generaties, waardoor retentie afneemt. Hoe moet een millennial gemanaged worden om deze te motiveren en te behouden?

De reis naar persoonlijk leiderschap

Als performance psycholoog heb ik, Daan Klever, veel Young Professionals begeleid met hun uitdagingen in zowel werk- als privésferen. Nu het werkleven zich niet meer beperkt tot het kantoor worstelen millennials met een juiste balans vinden.

Tegelijkertijd zoeken zij naar zingeving, persoonlijke ontwikkeling, plezier en onderling begrip. Kernwaarden waar meeste bedrijven niet op zijn georganiseerd. Met Millennial Journeys streef ik ernaar om de werkende millennials pragmatische, doelgerichte handvatten te bieden waardoor zij zelf de leiding nemen over hun carrière en ontwikkeling.

De Millennial Journeys programma’s bieden de juiste begeleiding opdat jouw organisatie profiteert van de daadkracht en positieve impact van de intrinsiek gedreven millennial.

De programma’s

Iedere organisatie heeft zijn eigen verhaal, behoeftes en daarmee een eigen journey. Alle programma’s zijn daarom op maat gemaakt om de beste aansluiting met jullie medewerkers te maken. De inhoud van de programma’s kunnen variëren van talent management, persoonlijke ontwikkelingsvaardigheden, dichten van de generatiekloof en meer. Voor elk (online of offline) programma staat realistisch zelfinzicht, eigen verantwoordelijkheid en plezier in het leren centraal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van originele oefeningen vanuit positieve psychologie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stel ze via deze pagina.

Millennial Journey_10

Persoonlijke coachingstrajecten

Vele van ons hebben moeite om hulp te vragen naar begeleiding. Met de veiligheid van één op één coaching trajecten kunnen specifieke behoeftes en doelen van individuen worden bevredigd. Deze trajecten worden in samenspraak gevormd waarbij wordt gekeken naar de behoefte van de coachee. Hierbij kan de coachee zelf bepalen waar hij of zij gecoacht wilt worden. Op kantoor, een café of een wandeling door het park, waar hij of zij zich goed bij voelt.  

Meer weten, neem dan hier contact met me op! 

Millennial Journey_26

Personal Empowerment Programs

Tijdens deze persoonlijk leiderschapsprogramma’s leren medewerkers in groepsvorm hoe zij hun persoonlijke en professionele leven willen vormgeven en daarbij de juiste stappen zetten. Door deze ontwikkeling samen te doen, worden zij gemotiveerd om elkaar te helpen en een sterk netwerk op te bouwen voor toekomstige samenwerkingen. In dit traject komen onder andere het ontdekken van talenten en waarden, het opstellen van doelen en het opbouwen van juiste skills en mindset aan bod.  

Meer weten, neem dan hier contact met me op! 

Millennial Journey_20

Vitaliteit & Mindset workshops

In samenwerking met 3310 – School for Millennials is er in maart 2018 een succesvolle, interactieve workshop (zie hier het artikel in het NRC) in het theater opgezet. Deze workshop is nu omgevormd voor Young Professionals om hen te leren vroegtijdig een burn-out bij zichzelf te detecteren en hier preventief mee om te gaan.

Vanuit hier zijn er verscheidene (online) programma’s op het gebied van burn-out preventie, vitaliteit en mindset ontwikkeld die medewerkers helpt om zelfregie, focus en balans te behouden.  

Meer weten, neem dan hier contact met me op! 

Millennial Journeys_Coachcafe

Het Coachcafé

In samenwerking met ‘Het Coachcafé’ worden er interactieve evenementen georganiseerd waarbij startende millennials, zoals trainees en high potentials, leren hoe zij een boost aan hun carrière geven. In een heuse café setting leren ze op laagdrempelige wijze het gesprek met elkaar aan te gaan en leren ze om te gaan met hun onzekerheden, valkuilen en dromen om met vol zelfvertrouwen de arbeidsmarkt te veroveren. 

Meer informatie over Het Coach Café vind je hier.

Millennial Journey_15

Retraites & Trails

Tijdens deze op maat gemaakte 3 tot 5-daagse reis in de natuur komt men letterlijk en figuurlijk in beweging. Tussen de wandeltochten zullen deelnemers een versneld traject van het Personal Empowerment Program ervaren. Door deelnemers uit hun comfortzone te trekken, zullen zij een flinke slag maken en een sterke verbinding met hun collega’s vormen. 

Meer weten, neem dan hier contact met me op! 

Millennial Journeys_30

Workshops voor leidinggevenden

Vanuit het perspectief van generatieleer geef ik workshops in hoe je leiderschap creëert en cultuur bouwt rondom de millennial generatie. Hierbij zal dieper ingegaan worden op drijfveren en behoeftes en hoe je deze generatie in hun kracht zet om gezamenlijk tot een effectieve samenwerking en goede resultaten te komen. 

Meer weten, neem dan hier contact met me op! 

Millennial Journey_24

Hosten & Modereren

Om de dialoog open te breken kom ik graag langs om te spreken over millennials binnen jouw organisatie. Hieronder vallen lezingen, korte workshops of een dagvoorzittersschap. 

Potje sparren of afspraak maken? Neem hier contact met me op.

Scroll to Top